Suntem o ţară de drogaţi


Premierul a zis ca “că “nu suntem o ţară de înotători!”.
Personal mi-e rusine de asta … acum eu si fiind nascut si crescut intr-un oras(singurul din tara?) care are o piscina olimpica. Piscina pe care am frecventat-o poate nu suficient, dar de care in mod sigur am fost mereu mandru.
Piscina Olimpica Pitesti
Piscina Olimpica Pitesti

Faptul ca sunt furate fonduri, intr-o veselie in tara asta, nu cred ca-i da voie premierului sa-si bata joc de sport si sa taie investitiile serioase in directia asta. Eventual, dand dovada de bun simt, poate sa-si intensifice controalele asupra modului in care este “sifonat” banul public sub pretextul dezvoltarii facilitatilor sportive.
Reactia celor din domeniu nu a intarziat sa apara:
Aşa este, nu suntem o ţară de înotători, dar merităm să facem sport. Fiecare copil din România ar trebui să-l practice. Atât cât poate! E un sport aplicativ, care salvează vieţi! Ar trebui să se construiască mai multe bazine, nu neapărat olimpice
“Acest anunţ mă face să mă gândesc că în curând vom îngropa tot ce a mai rămas din sport, iar copiii noştri vor rămâne nişte pitici, nişte bolnavi sau nişte încuiaţi.”
“Dacă nu iubeşti sportul, înseamnă că nu iubeşti nimic! Nu suntem un popor de înotători! Suntem o ţară de drogaţi – ultimele estimări arătând că există aproximativ 30.000 de narcomani în România. Te înspăimânţi! Iar această realitate derivă şi din lipsa bazinelor.”

Si ca fapt divers ce ce e înotul izvor de sănătate:
ª Înotul are o influenţă pozitivă asupra plămânilor, în sensul că în timp creşte capacitatea respiratorie şi vei respira mai eficient
ª Înotul este o formă de antrenament care creşte frecvenţa cardiacă şi stimulează circulaţia. În timpul înotului, toate grupele musculare sunt puse în mişcare simultan, provocând organismul la un antrenament total
ª Studii efectuate pe eşantioane reprezentative de copii şi adulţi au arătat că înotul reduce severitatea episoadelor de astm. Creşterea capacităţii pulmonare câştigată prin înot şi inhalarea aerului umed care înconjoară piscina pot îmbunătăţi funcţia pulmonară şi controlează episoadele de astm
ª Nu exercită presiune asupra articulaţiilor, precum alergatul, aerobicul sau ridicatul greutăţilor
ª Înotul reduce stresul şi te face să te simţi relaxat şi odihnit
Sursa: http://www.doctor.info.ro
(sursa foto: http://www.swimming.ro)

Advertisements

, , , ,

 1. #1 by 1111 on March 8, 2012 - 4:52 pm

  ai uitat cel mai important beneficiu al inotului: curatarea globului ocular (clatesti ochii cu gagici in costum de baie 🙂 )

 2. #2 by z3talife on March 8, 2012 - 5:47 pm

  “Dacă nu iubeşti sportul, înseamnă că nu iubeşti nimic!”
  Fals din start.
  “30.000 de narcomani în România. Te înspăimânţi! Iar această realitate derivă şi din lipsa bazinelor”
  Nu văd legătura directă sau indirectă. Nu ar mai fi narcomanii dacă ce? Dacă ar fi înecaţi cu toţii în bazine? Declaraţia asta a fost făcută de o femeie cumva? Doar întreb.

  În rest sunt de acord că ar fi nevoie de mult mai multe piscine în România.

  • #3 by Marius on March 9, 2012 - 8:49 am

   Da, sunt femei. 😛
   Legatura e ca sportul in general mai tine tineretul ocupat si cu altceva. Le da o alta optica, le formeaza niste obiceiuri mai sanatoase. Asa ca si inotul ar putea avea aportul lui la reducerea cazurilor de narcomani.

   • #4 by z3talife on March 9, 2012 - 6:27 pm

    “ar putea” – în realitate nu se aplică deloc. Spune asta negrilor din SUA care se joacă baschet toată ziua de mici copii şi se droghează tot de mici copii. Cauzele şi soluţiile sunt complet altele. Ar fi bine să nu mai inventeze lumea corelaţii complet imaginare.

    • #5 by Marius on March 10, 2012 - 1:16 am

     Eu nu stiu daca cei care joaca baschet sunt tot aia care se drogheaza.
     Tu spui – “Cauzele şi soluţiile sunt complet altele.” – Poate imi explici mai mult, chiar sunt curios.

     • #6 by z3talife on March 10, 2012 - 2:03 pm

      Este nevoie de doar un idiot (nu neapărat copil, poate să fie şi adult) să se laude într-o sală de forţă că foloseşte steroizi şi zeci alţii îl vor urma.
      Un singur negrotel dintr-o echipă de baschet de cartier.trebuie să fie narcoman ca să încerce şi ceilalţi “măcar o dată în viaţă”.
      Un singur atlet dintr-o echipă dacă se dopează şi are performanţe îi va face şi pe alţi câţiva să încerce.

      Tu îi spui lipsă de educaţie. Eu îi spun efect de turmă, curiozitate, invidie etc; toate fiind cu mult mai puternice decât educaţia de bază şi obiceiurile sănătoase care derivă din sport.

      După mine soluţia este eliminarea din start a uscăturilor (cei care reprezintă catalizatorii tuturor prostiilor de fapt). Metode de contracepţie gratuite, avort legal şi gratuit (chiar sugerat/impus în unele cazuri), stuff like that. Freakonomics a oferit o explicaţie mult mai logică şi completă decât orice aş putea să explic eu aici.

      Ştiu, ştiu, se poate din nou spune educaţie este de vină. Dacă pramatiile alea nedorite aveau o educaţie bună nu ajungeau uscături. Vezi că nu trăim într-o utopie. Ori îi educăm pe copiii noştri bine, ori îi educăm pe toţi la un nivel foarte mediocru.

      Revenind la post: “Dacă nu iubeşti sportul, înseamnă că nu iubeşti nimic!”, “vor rămâne nişte pitici, nişte bolnavi sau nişte încuiaţi.” & “Iar această realitate derivă şi din lipsa bazinelor”, Excluzând “bolnavii” totul este fals. Nu era oare mai bine să se promoveze ideea “vai cât de sănătos este sportul” – acest lucru fiind singurul lucru pe care îl ştim cu certitudine – în loc să o ia pe arătură la greu adăugând prostii care nu au nici o legătura cu realitatea?

 3. #7 by Mary on March 9, 2012 - 5:13 pm

  fain articol, documentat etc. mersi 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: