Reteta electronica


Reteta

Devenim din ce in ce mai tehnologizati, dupa catalogul virtual, medicii ne vor elibera retete electronice.
In esenta ideea pare buna.
Vom scapa de celebrul scris de doctor, vei putea intelege si tu ce diagnostic ai si ce medicamente sa cauti, pana acum asta facea parte din “sfiintele taine” ale medicilor si farmacistilor, aveau un anume fel de caligrafie speciala, “interzisa” muritorului de rand.

Medicii vor începe să pre­scrie electronic medicamentele din iunie, pentru ca timp de câteva luni să poată scrie reţete şi în varianta clasică.

Concret, medicii vor avea tipare prestabilite de reţete şi baze de date complexe cu medicamente şi îşi vor putea selecta recomandările în funcţie de diagnostic. Practic, completarea reţetelor va fi asistată şi nu se vor putea prescrie reţete dacă în sistem apare că un anumit produs este contraindicat pentru o anumită boală.
Medicii vor scrie pe calculator, apoi vor tipări reţetele ce vor avea un cod de bare, iar cu aceasta pacientul va merge la farmacie, unde reţeta se va verifica în calculator prin intermediului codului de bare.

“Fragmentarea (achiziţia de medicamente de la o altă farmacie dacă în prima nu sunt disponibile toate) este prinsă în soluţia informatică”, a mai spus Lucian Duţă.

Eu consider ca cel mai mare avantaj la toata treaba asta va fi prevenirea fraudei, poate chiar eliminarea ei. O sa vedem.

Totodata, din August anul acesta se va incepe si distributia cardului de sănătate, documentul de identificare al pacientului atunci când se prezintă la medic.

(sursa foto: blogs.discovery.com)

Advertisements

, , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: